Kasteel van Beersel

Met zijn torens en muren, voorzien van schietgaten en weergangen, is deze met water omgrachte burcht een voorbeeld van middeleeuwse militaire bouwkunst. Rijkversierde interieurs vallen hier niet te bekijken.

Kasteel van Gaasbeek

Kasteel waarvan de oorsprong teruggaat tot de eerste helft van de 13e eeuw. Zestien zalen en kamers: in de 19e eeuw voorzien van een nieuwe stoffering, opgesmukt met tientallen meubelstukken en kunstvoorwerpen.  Het kasteel is omringd door een 42ha groot wandelpark en bos.

Domein Coloma met rozentuin te Sint-Pieters-Leeuw

Het kasteel is nu een Cultureel Centrum. Het kasteelpark heeft een unieke rozentuin waarin tweeduizendzeshonderd rozenvariëteiten bloeien. De tuin toont de mooiste rozen van inlandse en buitenlandse veredelaars en geeft een overzicht van de geschiedenis van de roos.

Domein Groenenberg te Vlezenbeek

Het domein van Groenenberg is een Engels landschapspark van 49ha groot, aangelegd rond een kasteeltje en beplant met collecties van rodondendron, hydrangea en narcissen. Het kasteeltje is niet te bezoeken.

Provinciedomein Huizingen

91ha groot bebost park, rotstuin, blindentuin, roeivijver, zwembad, verschillende speelpleinen, dierenpark, herteweide, voetbalplein, atletiekpiste, minigolf, klimmuur, restaurant en cafetaria.

Het Zoniënwoud

Het Zoniënwoud is ongetwijfeld het grootste beukenbos van België. Elk seizoen opnieuw biedt het Zoniënwoud een ander beeld. In de winter tekenen zich de rijzige bomen af tegen de ijle vrieslucht. Bloeiende bosanemonen en frisgroene bladscheuten kondigen de lente aan en op warme zomerdagen zorgt het dichte bladerdek van de beuken voor enige koelte. Op zijn mooist is het Zoniënwoud echter in de herfst, wanneer het zich tooit in bruingele tinten.

Museumtuin te Gaasbeek

De museumtuin maakt deel uit van het domein Gaasbeek-Groenenberg, in de groene gordel rond Brussel. Een groen museum dat leeft op het ritme van de seizoenen. Anderhalve hectare grote museumtuin met aansluitende boomgaard, moestuin, een sappige schilderij vol groenten, bloemen en kruiden. Gekweekt met methodes uit de tijd dat de chemie en de machines hun intrede nog niet gedaan hadden. Verpoos in de siertuin en de oranjerie, herinnering aan Italiaanse verfijning, in harmonie met het kasteel van Gaasbeek. Geniet van een kantwerk geschappen door mens en natuur, met honderden leivormen van kersen, krieken, peren, appelen, druiven, kweeperen, mispels, moerbeien, pruimen, enz.